Gap-Fill Care pe Car(t)e

Un test Gap-Fill (termen preluat din limba engleză, neexistând corespondent în limba română pentru a exprima concis semnificaţia) este un exerciţiu în care cuvintele (sau literele, sau numerele, dacă testul este matematic) sunt îndepărtate dintr-un text şi înlocuite cu spaţii. Cursantul trebuie să umple fiecare spaţiu cu cuvântul (sau literă, număr etc.) lipsă sau un unul adecvat.

Care pe Car(t)e Gap-Fill Test Editor

„Care pe Car(t)e” este o colecţie de teste distractive gap-fill şi aplicaţii conjugate acestora, destinate nivelului primar al învăţământului. Desigur, oricine cunoaşte ce sunt aplicaţiile didactice şi la ce folosesc, dar mai puţin se cunoaşte că acest concept revoluţionează segmentul educaţional pentru care este destinat. Noutatea absolută în domeniu este că testele SE POT CONSTRUI cu ajutorul editorului „Care pe Car(t)e Gap-Fill Test Editor”, aplicaţie profesională, cu care un cadru didactic poate realiza orice test, fără a fi nevoit să deţină cunoştinţe de programare, utilizând câteva scheme predefinite pe care le are la dispoziţie.

Care pe Car(t)e – Gap-Fill Evaluator

Ca aplicaţie conjugată editorului, există „Care pe Car(t)e – Gap-Fill Evaluator”, mediu distractiv în care elevii nivelului primar rezolvă testele gap-fill proiectate cu „Care pe Car(t)e Gap-Fill Test Editor”. Dacă varianta clasică a testelor gap-fill presupune scrierea elementelor lipsă în spaţii destinate, în cazul nostru cursantul trebuie să aleagă dintr-o colecţie de piese pe acelea care reprezintă răspunsuri corecte şi să le depună pe locurile libere, acolo unde se potrivesc. Bazele de date realizate cu ajutorul editorului de teste gap-fill se salvează într-un format specific, pe care evaluatorul îl recunoaşte, îl citeşte şi-i asimilează conţinutul, apoi funcţionează independent, dar după criteriile şi datele furnizate de testele salvate.

Desigur, numărul de teste, tipurile şi varietatea acestora, gradul de noutate, utilitatea didactică etc. sunt caracteristici care depind de imaginaţia şi pregătirea persoanelor care proiectează teste, a cadrelor didactice cărora le revine imensa responsabilitate de a îndruma primii paşi ai copiilor.

Pentru a facilita achiziţionarea aplicaţiei „Care pe Car(t)e – Gap-Fill Evaluator” pentru laboratoarele IT, producătorul oferă pachete de 5 (cinci) sau 10 (zece) licenţe la preţuri promoţionale.

Care pe Car(t)e – pachete de 101 teste gap-fill pentru studiu individual

Dacă Gap-Fill Test Editor şi Gap-Fill Evaluator sunt aplicaţii profesionale, care se utilizează în instituţiile de învăţământ, seria de aplicaţii „Care pe Car(t)e” continuă şi cu studiul individual. Astfel, pentru exersarea rezolvării testelor gap-fill în afara scolii, elevii au la dispoziţie, la preţuri accesibile, colecţii de câte 101 teste gap-fill şi aplicaţia de evaluare, după cum urmează:
1. Care pe Car(t)e – ABCdar, 101 teste gap-fill;
2. Care pe Car(t)e – Matematică pentru clasa I, 101 teste gap-fill;
3. Care pe Car(t)e – Matematică pentru clasa a II-a, 101 teste gap-fill;
4. Care pe Car(t)e – Matematică pentru clasa a III-a, 101 teste gap-fill.

Desigur, seria de aplicaţii destinate studiului individual poate urma şi nu neapărat cu teste gap-fill realizate numai pentru nivel primar.