Îți deschidem calea cunoașterii
în educația secolului XXI!

Software pentru studiu individual şi predare asistată

Chiar de la înfiinţare, din primavara anului 1992, Varox şi-a orientat activitatea către domeniul didactic, realizând până în prezent o mare diversitate de programe educaţionale. Acestea sunt avizate de MECT şi recomandate pentru a fi folosite în procesul de învăţământ.

În prima parte a activităţii sale, Varox a publicat lecţii interactive destinate studiului individual. Deşi avizate de Ministerul Educaţiei, nu toate cadrele didactice au agreat metodologiile de predare propuse de autorii care au lucrat subiectele fiindcă, după cum este şi firesc, fiecare pedagog are propriul stil de abordare a disciplinei pe care o predă. Acesta a fost principalul motiv pentru care Varox a înlocuit treptat lecţiile interactive cu aplicaţii care să vină şi în sprijinul cadrelor didactice, utile pentru predare asistată, pentru proiectarea şi utilizarea testelor de evaluare etc.

Acest capitol conţine aplicaţii educaţionale care nu au putut fi încadrate în celelalte grupe. Programele de geometrie plană sunt destinate studiului individual şi predării asistate, iar celelalte sunt lucrări unice, cu conţinut de informare foarte valoros. Oferta se va mări în timp, Varox caută permanent noi teme şi soluţii pentru a oferi învăţământului şi publicului larg cât mai multe subiecte de mare interes.