Teste de evaluare

     Secţiunea conţine câteva exemple de teste realizate în mediul UnivTest (cu aplicaţia UnivTest Generator Pro şi colecţia de culegeri electronice interactive) şi exportate în format HTML static şi HTML dinamic - test grilă interactiv. Testele sunt doar exemple şi au fost alcătuite cu itemi selectaţi din culegerea electronică interactivă demonstrativă, care însoţeşte implicit la instalare aplicaţiile de bază UnivTest.
     Pentru alcătuirea acestor teste nu s-a insistat pe calitatea conţinutului didactic al acestora, fiindcă intenţia este de a scoate în evidenţă formatele realizate prin exportare, atât pentru vizualizare, într-un format comun, compatibil cu toate dispozitivele folosite (pagini HTML), cât şi, mai ales, pentru a fi rezolvate online, situaţie în care corectarea se face automat după terminarea rezolvării şi utilizatorul primeşte imediat rezultatele acesteia. În plus, realizatorii testelor pot opta pentru primirea rezultatelor rezolvărilor la anumite adrese email care se stabilesc în faza de proiectare.
     O altă particularitate specifică UnivTest (fiind singura aplicaţie care poate realiza această funcţie) şi pe care îşi propun aceste teste să o scoată în evidenţă, este posibilitatea de clonare a itemilor. Sigur, clonarea s-a mai realizat şi prin alegerea la întâmplare a unor itemi din capitole care conţin colecţii de itemi similari, dar niciodată prin reconstrucţia itemilor, metodă aplicată de platforma UnivTest. Practic, pentru a îndeplini această funcţie, fiecare item clonabil deţine un algoritm propriu, specific problemei pe care o reprezintă, cu ajutorul căruia se aleg la întâmplare date numerice, forme de exprimare, denumiri etc., astfel încât clonele rezultate să respecte întocmai dificultatea, tematica şi tipul itemului sursă.
     Dar asta nu este tot. Operatorul care a lucrat aceste teste a alocat fiecăruia MAXIM DOUĂ MINUTE!! Având la dispoziţie aplicaţia UnivTest Generator Pro si culegerea electronică interactivă demonstrativă, el a cules fiecare test, l-a personalizat, i-a repartizat punctajul, l-a clonat, l-a salvat si l-a exportat în două formate în nici două minute, fiind asigurat în totalitate de corectitudinea, precizia si profesionalismul acestuia.

Pentru nivel primar:

 1. Test de matematică pentru nivel primar, clona 1

vizualizare     rezolvare

 2. Test de matematică pentru nivel primar, clona 2

vizualizare     rezolvare

 3. Test de matematică pentru nivel primar, clona 3

vizualizare     rezolvare

 4. Test de limba română pentru nivel primar

vizualizare     rezolvare

Pentru nivel gimnazial:

 1. Test de matematică pentru gimnaziu, clona 1

vizualizare     rezolvare

 2. Test de matematică pentru gimnaziu, clona 2

vizualizare     rezolvare

 3. Test de matematică pentru gimnaziu, clona 3

vizualizare     rezolvare

 4. Test de limba română pentru gimnaziu

vizualizare

 5. Test de geografia României pentru gimnaziu

vizualizare

 6. Test de istoria României pentru gimnaziu

vizualizare

Pentru nivel gimnazial-liceal:

 1. Test pentru determinarea IQ

vizualizare     rezolvare

 2. Test de limba engleză

vizualizare     rezolvare

Pentru nivel liceal:

 1. Test de economie pentru Bacalaureat şi admitere ASE

vizualizare     rezolvare

 2. Test de fizică-electricitate pentru liceu

vizualizare

 3. Test de limba română pentru liceu

vizualizare     rezolvare

 4. Test de matematică pentru liceu

vizualizare

 5. Test de tehnologie pentru liceu

vizualizare     rezolvare